Jump to content



Photo
- - - - -

A New Year - A New Look


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 redg8r

redg8r

    Founder

  • TU Admin
  • 1,937 posts
  • Location:
    Kentucky - USA

Posted 03 February 2011 - 01:55 PM

A quick preview of a well deserved & overdue update to the TackleUnderground website.

The blue & gold pays homage to the way the site looked almost a decade ago. Those of you familiar with the wayback machine can have a look if you have time to burn & like a stroll down memory lane, (or a good laugh, perhaps).

The change should take effect in the next day or two, simply be aware.

A few small notes worth mentioning is that this update will temporarily remove a couple features and improve others:
  • The "Status Updates" feature will be temporarily removed until it can be reimplemented site-wide.
  • Chat (shoutbox) will be down and soon replaced with an improved (actual) chatroom. More on that later.
  • The site navigation menu will be changed to condense links and improve overall navigation.
Any comments or concerns are always welcome.

Click here to view the article

#2 carolinamike

carolinamike

    TU Supporter

  • TU Sponsor
  • PipPipPip
  • 822 posts

Posted 05 February 2011 - 03:02 PM

Hey Jerry, I noticed in previewing the new website there's no bar at the bottom to move the screen right and left. I can change the resolution on my computer but it makes the print small and difficult to read. I was just wondering is this going to be part of the permanent change?



#3 RayburnGuy

RayburnGuy

    Advanced Member

  • TU Sponsor
  • PipPipPip
  • 3,847 posts
  • Location:
    Corrigan, Texas

Posted 05 February 2011 - 04:27 PM

Does the site seem slow to load pages or is it just me? I've also noticed that when trying to scroll it doesn't do so in a smooth manner, but kind of jerky. Is this just part of the "growing pains" that will be resolved when the update is finished?

Ben

#4 dlaery

dlaery

    Advanced Member

  • TU Member
  • PipPipPip
  • 676 posts
  • Location:
    Warsaw, Missouri

Posted 05 February 2011 - 04:59 PM

Hey Jerry, I noticed in previewing the new website there's no bar at the bottom to move the screen right and left. I can change the resolution on my computer but it makes the print small and difficult to read. I was just wondering is this going to be part of the permanent change?


If you have Internet Explorer 8, you can hold the Ctrl button down and scroll your middle mouse button to change the zoom of the page. Or you can use the button at the bottom right hand corner of the page

#5 carolinamike

carolinamike

    TU Supporter

  • TU Sponsor
  • PipPipPip
  • 822 posts

Posted 05 February 2011 - 07:12 PM

If you have Internet Explorer 8, you can hold the Ctrl button down and scroll your middle mouse button to change the zoom of the page. Or you can use the button at the bottom right hand corner of the page


David, which button are you talking about? The only button I have at the right hand corner of my page scrolls the page up and down. Where's the button to scroll the page right or left? I can zoom in or out by changing the resolution.

#6 dlaery

dlaery

    Advanced Member

  • TU Member
  • PipPipPip
  • 676 posts
  • Location:
    Warsaw, Missouri

Posted 05 February 2011 - 07:22 PM

This is in the explorer window, not TU.

Attached Files



#7 bryanmc

bryanmc

    Member

  • TU Member
  • PipPip
  • 184 posts
  • Location:
    Mineola, TX

Posted 06 February 2011 - 10:02 AM

Does the site seem slow to load pages or is it just me? I've also noticed that when trying to scroll it doesn't do so in a smooth manner, but kind of jerky. Is this just part of the "growing pains" that will be resolved when the update is finished?

Ben


I agree... scrolling is jerky. Also, the page doesn't seem to be framed correctly, it no longer fits in the standard size page and has generated a slide bar at the bottom to view the content on the right side.

I'm sure it's probably growing pains

#8 Bob La Londe

Bob La Londe

    Advanced Member

  • TU Advertiser
  • PipPipPip
  • 1,484 posts
  • Location:
    Yuma, Az

Posted 06 February 2011 - 10:32 AM

I like this template and color theme. Looks nice. I also like that there is a news blurb on the home page now instead of the broken look. Good job guys.

Edited by Bob La Londe, 06 February 2011 - 10:33 AM.


#9 mark poulson

mark poulson

    Advanced Member

  • TU Sponsor
  • PipPipPip
  • 7,596 posts
  • Location:
    los angeles

Posted 06 February 2011 - 10:47 PM

Jerry,
The old version was kinda slow. This one is glacial! It takes at least ten seconds, minimum, to change forums, or load anything.
Help!!!
PS. I just endured having to ask my 16 year old computer whiz kid for help, and even she couldn't get it to go faster. She says there's something wrong with the site, and that it's taking a huge amount of CPU, whatever that means.

#10 redg8r

redg8r

    Founder

  • TU Admin
  • 1,937 posts
  • Location:
    Kentucky - USA

Posted 07 February 2011 - 12:33 AM

Thanks for the feedback,

I addressed a couple issues, including the site width and inconsistent "jerky" scrolling in internet explorer.

Press "ctrl" and "F5" together on your keyboard to force a page refresh in your browser.

#11 GoneFroggin

GoneFroggin

    Member

  • TU Member
  • PipPip
  • 27 posts
  • Location:
    New Mexico

Posted 07 February 2011 - 05:47 AM

I like the new layout but I now have a problem. Yesterday everything was fine and working perfectly, but now I can't see the right half of any page. I can't scroll over either. Here's what it looks like on my end: http://i52.tinypic.com/ilfuab.png

Anyone else having this problem or a solution?

#12 JSC

JSC

    Advanced Member

  • TU Member
  • PipPipPip
  • 1,094 posts
  • Location:
    Freeport, FL

Posted 07 February 2011 - 07:39 AM

Jerry ... It looks real Good .... Glad to see U got the Scroll Fxed and size adjusted

BUT .... It Is So SLOW..................

JSC

#13 bryanmc

bryanmc

    Member

  • TU Member
  • PipPip
  • 184 posts
  • Location:
    Mineola, TX

Posted 07 February 2011 - 08:57 AM

Thanks for the feedback,

I addressed a couple issues, including the site width and inconsistent "jerky" scrolling in internet explorer.


Looks good now and much smoother... thanks

#14 bryanmc

bryanmc

    Member

  • TU Member
  • PipPip
  • 184 posts
  • Location:
    Mineola, TX

Posted 07 February 2011 - 09:27 AM

Looks good now and much smoother... thanks


After looking a little closer, I see that there is content on the right side of the main forum page (looks like sponsor stuff) that isn't being displayed in Firefox but it looks fine in IE.

Also, in this thread (just one I grabbed at random) example you can not see the right 1/4 of the messages in Firefox or IE.

#15 mark poulson

mark poulson

    Advanced Member

  • TU Sponsor
  • PipPipPip
  • 7,596 posts
  • Location:
    los angeles

Posted 07 February 2011 - 10:28 AM

Thanks for the feedback,

I addressed a couple issues, including the site width and inconsistent "jerky" scrolling in internet explorer.

Press "ctrl" and "F5" together on your keyboard to force a page refresh in your browser.


I came , I saw, I refreshed, and it's still painfully slow. I use Internet Explorer, and I tried using Mozilla, but it's the same.
Last night, I got the red "Server Crashed" screen. Could it be that the new server is overloaded?

FYI It took 25 seconds for this reply to post.

Edited by mark poulson, 07 February 2011 - 10:30 AM.


#16 FUBAR

FUBAR

    Member

  • TU Member
  • PipPip
  • 25 posts
  • Location:
    Middletown, Ohio

Posted 07 February 2011 - 08:32 PM

Hey Jerry, I noticed in previewing the new website there's no bar at the bottom to move the screen right and left. I can change the resolution on my computer but it makes the print small and difficult to read. I was just wondering is this going to be part of the permanent change?



I'm expericing the same problem, no bar to scroll left or right and when I use the 75% mode for explorer the print is too small to read :(

Mark

#17 RayburnGuy

RayburnGuy

    Advanced Member

  • TU Sponsor
  • PipPipPip
  • 3,847 posts
  • Location:
    Corrigan, Texas

Posted 07 February 2011 - 11:43 PM

I'm expericing the same problem, no bar to scroll left or right and when I use the 75% mode for explorer the print is too small to read :(

Mark


Same problem for me. There is no scroll bar at the bottom and when I resize the page so that it shows everything the print is too small to read. Still seems a little slow to load although the up and down scrolling is much better.

Ben

#18 Travis

Travis

    Advanced Member

  • TU Member
  • PipPipPip
  • 593 posts
  • Location:
    Lafayette, IN

Posted 08 February 2011 - 08:34 AM

It is painly slow on my end also. So much so browsing the forums is not enjoyable.

#19 redg8r

redg8r

    Founder

  • TU Admin
  • 1,937 posts
  • Location:
    Kentucky - USA

Posted 08 February 2011 - 02:26 PM

Ok,

Site width has been addressed. Should be fine for users with screens set to 1024px and above (99% of users)

Site speed is being addressed, you should see improvements already, more can be done, feel free to update me if you like.

Thanks again for the feedback,
Jerry

#20 mark poulson

mark poulson

    Advanced Member

  • TU Sponsor
  • PipPipPip
  • 7,596 posts
  • Location:
    los angeles

Posted 08 February 2011 - 05:50 PM

Hooray! Thank you Jerry. I didn't realize how much stress having this site unavailable could cause me.
It's back, and maybe even faster.
And I do like the look of the new format.